Friday, May 6, 2011

Tokyo Sky City

Lame dah tengok 'Tokyo Sky City' kat Youtube tapi baru sekarang baru ingat nak review mengenai Tokyo Sky City yang dikategorikan sebagai 'Extreme Engineering' dengan menjangkau 1000m atau 1KM tinggi. Punyalah tinggi dan lebar. Apa yang aku dengar bangunan ni sedang di bina di Tokyo dan baru siap suku tiang daripada 4 tiang gergasi. Ia dibina untuk menampung rakyat Jepun yang sangat ramai dengan penempatan yang padat sekarang dah la tanah pun terhad. Dan mengikut perancangan menara ni akan siap sepenuhnya pada tahun 2160. Setiap tiang tu boleh menempatkan berpuluh2 ribu rumah untuk kediaman orang jepun.,  juga terdapat stadium tergantung dan lengkap dengan monorail...very impressive...

Lakaran artis mengenai Tokyo Sky City

Train...salah satu kemudahan yang ada pada Tokyo Sky City

Berikut adalah video dari Discovery Channel  : Extreme Engineering - Tokyo Sky City....

Video selanjutnye ada di youtube yang mempunyai 5 bahagian

Sekian...


0 comments: