Sunday, May 22, 2011

Satria Neo R3 Limited Edition

Intro: Biase kamen rider naik motor. Tapi musim ujan ni terpakse la naik kete. Tumpang orang plak tu.


Mesti korang pernah tengok kan kereta Proton Satria Neo R3 Limited Edition. Kalau tak pernah tengok, ni satu entri yang dibuat untuk menceritekan sikit sebanyak pasal Satria Neo R3 limited edition ni. Proton dengan team R3 telah mengorak langkah dengan meng'upgrade'kan kereta Satria Neo yang dipangil Proton Satria Neo R3 Limited Edition. Satria Neo ni cume terdapat dalam satu variasi warne sahaja iaitu merah (fire red). Memang garang dah warne Satria Neo R3 LE ni, memang patot pon hanya satu warne je keluar sebab warne merah die pon dah garang dan cukup menyerlahkan gaye sporty Satria Neo ni.


Ni lah sikit sebanyak gambaran dalaman kereta Satria Neo R3 limited edition ni...

Ni plak sebahagian gambar enjin yang ditala oleh team R3 dengan R3 Stage 2 dengan peningkatan kuasa kuda dari 125hp ke 145hp...

Banyak ciri2 ngan pakej menarik kereta Satria Neo ni berpadanan dengan harge die la iaitu RM79, 797 OTR dengan harga tempahan yang dikenakan sebanyak RM2000 tu seperti talaan enjin dari R3 (STAGE 2), 2 airbag, ABS dengan EBD, GPS,10mm potongan absorber dengan design istimewa coil absorber dari R3  dan lain-lain lagi. Spesifikasi penuh Satria Neo R3 limited ni adalah macam kat bawah ni...


Tengoklah sebahagian video test drive Satria Neo ni kat Jepun...

Dan yang ni laporan berita yang dibuat oleh krew Berita Harian Online...

Superb jugak la Satria Neo ni. Lawa pon lawa, garang pon garang. Moga2 performance kereta ni berbaloi la dengan harge yang mencecah RM80k die. Insayallah siapa yang memiliki kerete ni mesti berpuas hati.

pssttt: bunyi enjin macam sodap jek Neo R3 limited ni. Kat atas jalan taktau la macam mane performance die

2 comments:

Anis izyan Abd Rahman said...

boleh pecaye ke kete malaysie? anis erik dah dengan kete malaysie nie

kamenrider said...

bole insyallah..sebab proton sudah pun memiliki lotus skli dgn kpakaran lotus..jd kete proton skang sdikit sebanyak dpt tempias teknologi lotus ^^