Thursday, June 2, 2011

roti canai terbang !!



Intro: Bile makan roti canai, tengok mamak tu asyik buat 'skill' tebar roti canai yang sama je ye tak. Sekali sekala nak jugak tengok 'skill' tebar roti canai yang dasat kan? Sebab tu lah entri kali ni mengenai 'Roti Canai Terbang'. 




Pada sesiapa yang tak pernah tengok 'skill' menebar roti canai tahap tertinggi ni elok la layan video kat bawah ni. Ternyata hampir setiap negeri mempunyai penebar roti canai terulung. Berikut aku sediakan video tebar roti canai hampir dari tiap-tiap negeri yang berstatus 'canai terbang' untuk tatapan semua. Video yang terakhir sekali adalah video penebar roti canai yang paling 'hustler' bagi pandangan aku sebab beliau ni pernah masuk sebuah program Channel News Asia iaitu dalam rancangan Kungfu Kitchen. Apa pun layan dulu video menebar roti canai berkemahiran tinggi ni.....   


Penebar canai terbang dari Alor setar, Kedah

Penebar canai terbang dari Rawang, Selangor

Penebar canai terbang dari Batu Pahat, Johor

Penebar canai terbang dari Kuantan, Pahang

Penebar canai terbang dari Melaka

Pilihan 'hustler' canai terbang. Die juga berasal dari melaka.



Pstt: Kalau nak jadi hustler macam dorang, try2 lah berlatih dengan menebar baju t-shirt kat dalam bilik air dulu. Alang-alang membasuh baju. Haha



4 comments:

fRaMe+LenSeS said...

sempoi. hihihi

aipp.. aipp.. Nadh datang melawat..
Salam singgah salam ziarah dari Nadh.. :)

Nadh nak kongsi cerita 100 Letters of LOVE
. baru ciap ja ni. rajin kalau komen ya. Nadh baru belajar buat cerita ni.. :) Mungkin dengan teguran sahabat semua dapat improve skill menulis Nadh. Maceh ya. :)

zati embong said...

hihi.yg penting roti dia sedap.kalau bukan main tebar tp xbape nk best,xlayan jugak.hihi

alif haris said...

perghh ni mesti mula2 belaja tebar baju dalam bilik air ni .. hehehe :D

kamenrider said...

hahaha..mesti sodap tu nmpk gayenye...
mesti tu tebar dlm blik air dulu..haha