Thursday, June 30, 2011

koleksi rekaan barang yang kreatif



Salam...
Pagi ni aku nak membawakan satu entri berkaitan dengan rekaan barangan kreatif yang pernah tercipta. Banyak bukan rekaan kreatif yang sudah tercipta macam iklan kreatif yang pernah aku 'post' dulu (link1 dan link2). Kali ni aku akan bawakan rekaan design kreatif yang terdapat pada sesuatu produk dan mungkin korang tak pernah lagi tengok.

Part pertama adalah rekaan kreatif yang terdapat pada beg...


gambar atas adalah keadaan beg sebelum dan selepas dipegang...

ni pula keadaan beg ketika digalas...macam sakit je orang yang kat beg tu..haha

  errr...dilarang membawa senjata api di khalayak ramai ye....

kalau teringin nak rase macam mana memimpin anak bersiar2 boleh la pakai beg ni ye...

Part ke dua ni pula mengenai nilai kreativiti yang ada pada rekaan sesebuah cawan macam kat bawah ni...



ok tak? Hehehe


Opss!! Hahaha...

macam ada 3 lapis cawan bukan? 


eksklusif kepada sesiapa yang fanatik bola...


fuh! design cawan yang paling 'extreme' ni...

Sebenarnya banyak barang yang mempunyai nilai kreativitinya sendiri, cuba kita perhatikan benda yang ada disekeliling. Tapi kalau nak tunjuk kreatif tak payah la nak buat benda macam cawan berkonsepkan jamban ye tak. Apa2 pun, kreatif bukan? Hehehe....

3 comments:

Artie said...

errr, xlpas nak mnum dlam cwan mangkuk tandas tuhh.. sapa yg sanggup mnum, mmg atie tabik spring berganda2 lahhh! :)

one more, klu nak sng kannn.. ap kata awk wat pop-out utk comment.. sng org nak komen belog awk.. :)peace ;)

kamenrider said...

bgus cdangan awk tu..beta akn pertimbangkan dlu ye^^

kamenrider said...

@Artie: bagus cadangan awk...cadangan dterima...maceh^^