Saturday, June 25, 2011

koleksi iklan kreatif episod 2


Dulu aku pernah post satu entri pasal  gambar menceritakan segala - iklan paling kreatif. Kali ni pun same aku nak tulis entri pasal iklan yang kreatif juga. Iklan kreatif kali ni terdapat pada bas, macam biasalahkan orang wat iklan mestilah untuk mem'promote' barang atau produk dorang. Tapi disebabkan idea pengiklanan dorang yang kreatif aku jadikan ia satu entri untuk pengunjung blog ni. Jom tengok koleksi iklan kat bawah ni...


Ni iklan ubat untuk berhenti merokok... 

Ni pula iklan makanan hanjing...  

Iklan kamera ye... 

Ni iklan gula2 pencuci mulut...

Iklan 'National Geographic Channel'... 

Iklan membeli belah. Konon terbeliak mata la dengan portongan harga jualan barang...

Kreatif bukan? Gambar menceritakan segalanya...    

3 comments:

said...

iklan makanan hanjing tu yang paling menarik! hehe..kreatif sunggoh

PenDekAr LauT said...

Perghhh.. Kalau bas malaysia ada iklan camni menarik gak..

kamenrider said...

haha..mmmg menarik kn^^